Paryż XX wieku… stolica tańca, wyśmienitej kuchni i szampańskich zabaw do świtu. W Sylwestrową noc odkrywać  będziemy czarujące smaki francuskiej stolicy – te muzyczne i te kulinarne,  a to wszystko w pięknym entourage stylowych wnętrz Restauracji ,, Pasjami...”

 

W ofercie:
  • Wykwintna kolacja serwowana
  • Bufet od godz. 22.00
  • Open bar alkoholi i  napoi
  • Oprawa muzyczna - DJ

 

Cena:  550 zł / osoba

 

uprzejmie informujemy, że wszystkie miejsca na Bal Sylwestrowy zostały już sprzedane. 
 
Menu

 

Przystawka:

Pieczony pasztet z gęsi podany z purée figowym, suszoną gruszką i prażonymi pistacjami

Zupa:

Krem z pieczonych czerwonych ziemniaków i kasztanów z oliwą truflową

Danie główne:

Pierś kacza sous-vide podana na purée z dyni z karmelizowaną cykorią, chipsem z jarmużu i sosem demi-glace
Lub
Smażony filet z łososia podany na ragout z zielonego groszku i blanszowanych kasztanów z siekanym koperkiem.

Deser:

Torcik Opera z duszonymi wiśniami w likierze Crème de Cassis.

 

Open bar:

Wino białe i czerwone * Wódka * Piwo * Whisky * Gin * Martini * Napoje bezalkoholowe i gorące

*************
Kieliszek szampana o północy

 


Bufet od godz. 22.00:

Przekąski:

Deska serów francuskich z powidłami śliwkowymi, winogronami i orzechami macadamia
Carpaccio z wędzonej na ciepło piersi kaczki z żurawiną i listkami młodego szpinaku
Wolno gotowany schab cielęcy z sosem musztardowo-miodowym
Rolada z bażanta podana z sosem chrzanowym
Quiche lorraine z porem i wędzonym boczkiem
Plastry pieczonych w miodzie buraków podane z kawiorem z bakłażana i dressingiem ziołowym
Sałatka nicejska z grillowanym tuńczykiem, jajkiem na twardo i fasolką szparagową.


Dania gorące:

Smażony sandacz podany na pieczonym porze w sosie szafranowym
Coq au vin  z kurczaka zagrodowego aromatyzowanego rozmarynem
Pieczeń z jelenia w sosie demi-glace
Cassoulet z białej fasoli i pieczonej dyni z siekanym szczypiorkiem
Zapiekane ziemniaki w śmietanie i jajkach aromatyzowane kozim serem i tymiankiem
Choucroute garnie – pieczona kapusta kiszona z białym winem i kminem


Desery:

Tarta tatin z koszteli podana z sosem waniliowym
Croquembouche z karmelem
Eklerki nadziewane kremem patissiere oprószone gorzkim kakao
Crème brullée waniliowy z owocami

 

 

Rezerwacja: tel. 58 55 55 904 / 845, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.