W każdą niedzielę, zapraszamy miłośników smacznej i zdrowej kuchni do Restauracji ,,Pasjami...” Hotelu Rezydent Sopot na Niedzielny Bufet Rodzinny.

Dbając o dobre samopoczucie naszych Gości, Szef Kuchni co tydzień prezentuje inne menu, zawsze oparte o świeże ryby i chude mięsa, starannie wyselekcjonowane warzywa i nowalijki oraz świeże soki warzywne i koktajle mleczne dla najmłodszych. Dodatkowo w cenę menu wliczona jest karafka wina dla dwóch osób.

Niedzielny Bufety Rodzinne to także doskonała propozycja na zorganizowanie rodzinnej uroczystości - urodzin, chrzcin, rocznicy czy też spotkania świątecznego.

W programie:
  • Bufet w formule nielimitowanej w godz. 13:00-16.30
  • Muzyka na żywo w godz. 13.00-15.00

Cena: 75zł / osoba

Cena zawiera nielimitowane dania z bufetu i napoje bezalkoholowe oraz karafkę 0,5 l wina domowego / 2 osoby.
Istnieje możliwość dopłaty do open bar - piwo oraz wino - w cenie 20 zł/ osoba.

Dzieci do lat 3 - bezpłatnie, od 4 do 8 lat - 35 zł, od 9 lat - 75 zł



Menu 18 lutego

Przekąski:

  • KUCHNIE ŚWIATA : Hummus z korzenną bagietką
  • Domowy pasztet z pulardy z konfiturą z moreli
  • Wolnogotowany schab w białym winie z sosem tuńczykowym i prażonymi kaparami
  • Carpaccio wołowe z parmezanem i rukolą
  • Łosoś marynowany w koprze włoskim i imbirze

Sałatki:

  • Sałatka nicejska z tuńczykiem
  • Sałatka Caprese z bazyliowym pesto
  • Sałatka cesarska z bekonem

Zupy:

  • Włoska zupa minestrone

Dania główne:

  • KUCHNIE ŚWIATA: Pieczone udo z kurczaka w sosie ostrygowym z sezamem
  • Filet łupacza na purée szpinakowym
  • Gulasz węgierski z pieczoną, wędzoną papryką
  • Maślana kasza gryczana z pietruszką
  • Makaron penne z gorgonzolą
  • Marchewka karmelizowana

Desery:

  • Wybór ciast koktajlowych
  • Pieczone śliwki pod kruszonką
  • Sałatka owocowa z miętą

Napoje:

  • Kawa, herbata
  • Woda mineralna, soki owocowe
  • Karafka wina domowego (0,5l) dla dwóch osób

 

Rezerwacja: tel. 58 55 55 904 / 845